Sponsors

Uitslagen 13 tot en met 18 april

18 april 2022 19:30

Albatros A1 en senioren 3 zorgden afgelopen zaterdag 16 april voor een prachtige afsluiting van de zaalcompetitie. In de dagen daaraan voorafgaand werden ook al twee goede resultaten geboekt die op naam kwamen van senioren 2 en A2. Buiten op het veld werd er volop geoefend en daar was het heerlijk voorjaarsweer voor!

Het begon woensdagavond 13 april met de wedstrijd tussen Albatros 2 en Merwede 2. De ploeg van Thomas van den Bosch had de wedstrijd op 9 april al met 18-24 gewonnen en die marge zou voldoende moeten zijn voor de thuiswedstrijd. In de Develsteinhal was veel publiek op deze wedstrijd afgekomen die in de eerste helft geen hoog niveau haalde. Het beste kwam nog van de Sliedrechtse ploeg die een ruime voorsprong nam (4-9), maar deze was bij rust verkleind naar 7-9. In de tweede helft was er met de inbreng van de wissels een beter Albatros. Merwede liep toch opnieuw weg naar een gevaarlijk verschil van vijf doelpunten (8-13), maar toen volgde een goede fase waarin Damian, Jorien en Jasper het verschil verkleinden. Met nog vier minuten op de klok werd de jeugd bedankt voor hun inbreng en mocht het basistweede het karwei afmaken. Uiteindelijk floot de goed leidende scheids Troost af bij 17-17 en was er, na het bedankje richting het publiek, taart voor alle spelers en de begeleiding.

Donderdagavond was er een spannende wedstrijd in Nieuwerkerk tussen IJsselvogels A2 en Albatros A2 om promotie naar de 1e klasse A-jeugd. De heenwedstrijd in Zwijndrecht was in 15-14 geëindigd en dat was niet de beste wedstrijd van Albatroskant. In de beslissende wedstrijd nam Albatros een 1-4 voorsprong die bij rust uitgebreid was naar 5-9. De thuisploeg klampte bij 12-13 nog één keer aan, maar via 12-15 liet Albatros haar klasse zien en was de wedstrijd in de tas: 17-23. Een terecht feestje voor het promoverende team en de coaches Michiel en Sander.

In de Develsteinhal speelde gelijktijdig het 5e tegen Sporting Delta 3. Waar de ervaren Albatrossers in de wedstrijd in Dordrecht nog goed konden bijblijven, in de thuiswedstrijd was het tempo te laag en de afronding te slecht. Albatros kon geen vuist maken en verloor terecht met 14-19. Geen promotie dus voor het 5e.

Op zaterdag 16 april stonden nog twee play-offs gepland. A1 reisde naar Gorinchem om in de Rappardhal de klus te klaren tegen GKV/Enomics A1, immers de thuiswedstrijd was al met 23-10 gewonnen. Gesteund door een gezellige en luidruchtige groep rood-witte supporters, die zich ook niet het zwijgen op liet leggen, kwam de ploeg van Jasper en Remco niet in gevaar. Via 3-8 en 6-13 bij rust was er in de tweede helft geen vuiltje aan de lucht. Albatros speelde niet subliem en miste door het ontbreken van druk te veel van de mooi uitgespeelde showballen. Met de 19-28 eindstand waren de bloemen terecht voor de promovendus naar de Overgangsklasse.

De laatste belangrijke wedstrijd vond plaats in de Develsteinhal en daar was de druk voor het 3e team best groot. Immers, doordat het 5e promotie miste, was het wel van belang dat het team van Christiaan Naaktgeboren het reserve 2e klasseschap zou behouden. De uitwedstrijd tegen DeetosSnel 4 werd met 18-16 verloren, dus er waren nog volop kansen. Albatros nam via aanvoerder Youri meteen de 1-0 voorsprong en bouwde deze uit naar 4-1. Deetos haakte aan en bij rust was het verschil slechts twee treffers: 8-6. Na rust werd Matthijs door zijn vakgenoten optimaal in stelling gebracht en was in het andere vak het oude succesvolle duo Youri-Jiri herenigd. Via 12-11 werd het via treffers van Matthijs en Jiri 15-11 en toen Damian gebracht werd om de verdediging dicht te timmeren, was het pleit beslecht. Sterre besloot de wedstrijd met de 17-12 uit een strafworp en daarna was er opluchting en ontlading bij het laatste fluitsignaal van scheids Landsmeer.

Voor senioren 9 en 10 waren er nuttige oefenwedstrijden op het veld en ook een aantal jeugdteams oefende onder een heerlijke aprilzon. C1 maakte met 20-4 het verschil in klasse met Kinderdijk C1 duidelijk, terwijl C2 gedurende veertig minuten niet meer kon scoren tegen Tjoba C1.

Op tweede Paasdag nam D2 deel aan het Paastoernooi bij Vriendenschaar, pakte de winst en won een lekkere slagroomtaart.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!