Sponsors

Van het wedstrijdsecretariaat over zaalwacht, DWF en Sportlink

22 november 2021 21:45


Zaterdag gaat de competitie van start en is het zaak om alle administratie en randvoorwaarden weer op orde te hebben. Hierbij dus nog wat info over zaalwacht, pasfoto's, het invoeren van wissels in het DWF-formulier, spelregels en andere zaken.

Zaalwacht EF-wedstrijden

Eén ouder als zaalwacht is voldoende bij de EF-wedstrijden. Er zijn altijd twee of drie wedstrijden tegelijk (soms ook gecombineerd met Conventus) en dan kunnen de ouders bij de wedstrijd van hun kind het scorebordje bedienen (ligt in de ijzeren kast in de zaalwachtruimte). Verder kunnen ze samen voor de orde in de zaal zorgen en helpen bij het opruimen van het materiaal.

Advies: vraag aan de conciërge of de tussenwanden naar beneden mogen, dan vliegen de ballen niet overal heen.

 

Livestreams

Sinds bekend is geworden dat publiek niet meer welkom is op de sportaccommodatie, zijn veel verenigingen gestart met een livestream. Het KNKV heeft aan juridische partner Marxman Advocaten gevraagd een toelichting te schrijven over de (on)mogelijkheden van het livestreamen van wedstrijden met betrekking tot de AVG.

Deze toelichting vind je op de website https://marxman.nl/nieuws/livestreamen-korfbalwedstrijden/

Ook Albatros behoudt zich het recht voor om beelden van wedstrijden op te nemen en een livestream te verzorgen. Dit hebben we dan ook aangegeven in ons Coronaprotocol.

 

Invoeren van wissels in het DWF

Het is bij wedstrijdkorfbal een verplichting om de maximaal acht wissels achteraf in het DWF in te voeren. Bij breedtekorfbalwedstrijden is het wel degelijk van belang dat je ook achteraf even de tijd neemt om de wissels in te voeren. Immers, win of verlies jij al je wedstrijden met invallers uit andere teams, dan komt dit niet op het conto van de vaste basisspelers. Op deze manier wordt jouw team in de eerstvolgende competitie weer op haar eigen sterkte ingedeeld en niet gebaseerd op de invallers.

Neem dus even de tijd om je wissels in het DWF in te voeren en maak meteen even een praatje met de scheidsrechter en de coach van de tegenpartij.

 

Spelbepalingen

Hoe zat het ook alweer met de tijdsduur van zaalwedstrijden? Kijk in de spelbepalingen naar de duur van de wedstrijden en de regels m.b.t. wisselen: https://www.knkv.nl/competition/?s=spelbepalingen

Let op: het tweede blad betreft de zaalcompetitie!

 

Foto’s aanpassen

Tot en met vrijdag 26 november kunnen de pasfoto’s in Sportlink Club aangepast worden. Petra hoopt de laatste foto's dus deze week te ontvangen.

 

Ploegopgave in Sportlink Club

Uiterlijk vrijdag 26 november moeten alle teams ingevoerd zijn in Sportlink Club. Bij breedtekorfbal worden alle spelers opgegeven, bij wedstrijd- en topkorfbal moeten minimaal 8 spelers (4D/4H)  opgegeven worden. 

De teamopgave van de Albatrosteams wordt zo snel mogelijk met de teams gedeeld. Heb je vragen over het DWF of de spelers die je in de KNKV-wedstrijdzakenapp ziet, stel ze even aan Petra? 

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!