Sponsors

Even voorstellen: Jeroen Glastra van Loon

15 november 2021 21:30


Bij de ledenvergadering van 1 oktober jl. kondigde voorzitter Max het nieuwste en jongste bestuurslid aan. Jeroen Glastra van Loon (34) zal de portefeuille Bijzondere Activiteiten gaan bekleden en is voor velen geen onbekende, maar we stellen hem graag wat uitgebreider aan de leden voor.

Jeroen werd op 12-jarige leeftijd lid van Albatros toen hij zijn zwembroek definitief had opgeborgen. Het wedstrijdzwemmen was hem namelijk met de paplepel ingegoten: “Mijn ouders hebben jarenlang gezwommen, o.a. bij de reddingsbrigade. In navolging van mijn oudere zus en broer heb ik jarenlang met plezier aan wedstrijdzwemmen gedaan”. Uiteindelijk braken de lange zondagen hem op: “Je was de hele dag weg voor slechts een paar minuten zwemmen en ik had ook geen klik meer met de jongens in mijn leeftijdsgroep”. Na deelname aan het schoolkorfbaltoernooi was de overstap naar de korfbalsport snel gemaakt. Hij werd lid in de C-tjes en vond al snel zijn draai binnen Albatros.

Jeroen was geen speler voor de selectieteams, maar speelde altijd net onder de top met o.a. trainers Marcel Drogendijk, Joram Hensens, Leon Huizer en Stefan Bakker. Al op jonge leeftijd ging hij jeugdteams trainen, eerst met Ivar de Maa en later met Peter. “De lagere teams hadden mijn voorkeur omdat daar veel aandacht was voor alles na en naast de trainingen en wedstrijden, gezelligheid voorop!”. Ook was Jeroen zo’n 10 jaar lid van de schoolkorfbalcommissie, heeft hij zijn fluitdiploma en was hij jarenlang de fluitcoördinator van de jeugdwedstrijden.
Jeroen.jpeg

Inmiddels geeft hij geen training meer en speelt hij samen met levenspartner Arina in het 8e (of is het nu het 9e) team. “Sinds de komst van onze prachtige dochter Eline in oktober 2020 heb ik meer tijd vrijgemaakt voor ons gezin en wil ik mijn eigen tijd kunnen indelen”. Een team trainen zit er daarom even niet in en ook wedstrijden fluiten staat even op een lager pitje. Maar als onderdeel van een fantastisch BAAS team organiseert hij met veel plezier activiteiten voor junioren, senioren en ouders van (jeugd)leden. Jeroen was wel verbaasd toen hij een belletje van de voorzitter kreeg. Toch hoefde hij niet lang na te denken over de vraag of hij bestuurslid met portefeuille Bijzondere Activiteiten wilde worden.

Met een HBO-opleiding Sportmanagement & Organisatie en al 12 jaar groepsleider van Zomerkamp Zwijndrecht zit activiteiten organiseren hem in het bloed. “Ik was verrast, maar ik zie dit wel als een leuke nieuwe uitdaging, met verantwoordelijkheid. Ik zal er even in moeten komen, maar dat komt na de eerste paar vergaderingen vast snel goed.”, aldus de inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht.

Op de valreep van het verschijnen van dit bericht kwam er nog een heel leuk nieuwtje uit huize Glastra van Loon. Jeroen heeft Arina onlangs ten huwelijk gevraagd en ze heeft ja gezegd, gefeliciteerd allebei!

JeroenArina.jpeg

 

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!