Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

A1 naar halve finale, B1 strandt in het bekertoernooi

18 april 2024 16:15

Albatros B1 is er niet in geslaagd om de halve finale van de bekercompetitie te bereiken. In Dordrecht was Sporting Delta na verlenging met 18-15 te sterk en dus eindigt het bekeravontuur.
Albatros kwam via treffers van Timon en Milou op een 0-2 voorsprong en leidde de gehele eerste helft. De Zwijndrechtse ploeg, die gecoacht werd door Pieter en Timon, ging met 8-10 rusten.

In de tweede helft brak aan Albatroskant een doelpuntloze fase aan en Sporting Delta maakte daar dankbaar gebruik van door de wedstrijd te draaien: 12-10. Het herstel van Albatros leidde tot een 14-14 eindstand en dus moest een verlenging de beslissing brengen. Daarin waren met name de Dordtse dames trefzekerder en dus kon de thuisploeg na het laatste fluitsignaal een feestje vieren.
De redelijk grote groep Zwijndrechtse supporters keerde met koude voeten huiswaarts, maar had nog wel een warm applaus over voor de prestatie van het teleurgestelde B1.

Albatros A1 plaatste zich woensdagavond 17 april wel voor de halve finale van de bekercompetitie in district Zuid-West. KCC/CK Kozijnen A1 werd op sportpark Develstein na een stroeve start met 23-14 verslagen.
In de eerste tien minuten grossierde de thuisploeg van Pieter en Timon in slechte schoten en gemiste strafworpen, maar toen Jesse twee keer doel had getroffen, was de ban gebroken. In de eerste helft klampte de ploeg uit Capelle a.d. IJssel nog wel aan, maar in de tweede helft hadden meerdere Albatrossers, met name Rick, het vizier op scherp en zo werd een relatief makkelijke overwinning geboekt.

In de halve finale treft A1 TOP uit Arnemuiden dat met 12-18 won van het Dordtse Oranje Wit. Deze wedstrijd wordt op donderdag 30 mei in Zwijndrecht gespeeld.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!