Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Uitslagen zaterdag 6 april

7 april 2024 23:15

De acht wedstrijdkorfbalteams van Albatros die op zaterdag 6 april voor hun eerste competitiewedstrijd in het veld kwamen zijn ongeslagen gebleven. Senioren 1, 2, 4, 5, A1, A2 en B1 wonnen hun wedstrijd, C2 speelde gelijk. Senioren 3, B2, C1 en D1 zagen hun wedstrijden om diverse redenen uitgesteld.

Het vlaggenschip speelde op het thuisveld onder grote belangstelling tegen het niet erg bekende DES uit Delft. Reboundkoning Raoul opende met twee treffers de score en halverwege de eerste helft was er bij een 8-2 tussenstand al geen vuiltje meer aan de lucht. Via 11-4 in de rust werd het in de strafworprijke wedstrijd onder leiding van scheids Leverink uiteindelijk 20-12 voor de ploeg van Ed van der Steen. Alle basisspelers kwamen tot scoren en dus was er een goede start van deze voorjaarscompetitie waarin op zaterdag 20 april ODO in Maasland de uitdager is.

Het 2e speelde na de dubbele promotie haar eerste wedstrijd in de reserve Hoofdklasse en ontmoette oude bekende Fortis 2. In de rust prijkte een 9-4 tussenstand op het scorebord en leek de winst al binnen, maar via 9-8 moest er toch nog even een tandje bijgeschakeld worden. De dames van Albatros schoten in de tweede helft echter met scherp en met 16-12 was de eerste overwinning in deze klasse een feit.

Albatros 4 won met 15-16 bij RWA 3, maar zag Leon met een afgescheurde achillespees afhaken. Het 5e proefde eindelijk weer eens de smaak van een overwinning en won met 6-17 bij Swift 4 in Middelburg.

A1 bleek veel effectiever dan tegenstander Tempo A1 en won met 18-9. A2 kwam tegen Sporting Delta A2 moeizaam op gang (0-3), maar won uiteindelijk gemakkelijk met 16-6. B1 speelde ondanks een aantal mindere fases een betrekkelijk makkelijke wedstrijd tegen het Veenendaalse SKF B1. De eindstand op het windrijke korfbalveld was 19-11. C2 kon geen afstand nemen van Dijkvogels C1 en moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt: 5-5.

Albatros boekte op deze prachtige aprildag maar liefst 18 overwinningen in 33 duels. Naast de genoemde overwinningen waren er met name goede resultaten voor de senioren van de Zwijndrechtse club want het 8e, 10e en 11e wonnen en het 7e speelde met 10-10 gelijk.

Bij de A-jeugd was er een 9-9 gelijkspel voor A3 in de uitwedstrijd bij NIO A1. C4 won met 0-5 bij Scheldevogels C2, D3 speelde met 7-7 gelijk bij Vriendenschaar en zaalkampioen D4 maakte tegenstander ACKC D2 aan het huilen: 18-3. Interimcoach Renee ging met D5 twee punten ophalen in Gouda: 7-8 tegen Gemini D1.

Bij de E-teams was er winst voor E1, E3 en E7 en E5 speelde met 4-4 gelijk. F1 keek in Nieuwerkerk de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan maar sleepte twee punten uit het vuur: 7-9. Het nieuwe F4 blijkt het scoren al aardig onder de knie te hebben, want de ploeg van Chantal en Ot won met 11-3 van PKC/Vertom F9.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!