Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Uitslagen zaterdag 10 februari

11 februari 2024 21:45

De korfbalvereniging Albatros kon afgelopen zaterdag de eerste kampioen huldigen. E2, het team van de trainers Arie en Michel, won met 9-4 van ONDO (G) E5 en kon de bloemen van coördinator Esther in ontvangst nemen. De ploeg bestaande uit Cato, Chelsey, David, Jaelyn, Jayven en Lucas is het hele zaalseizoen al ongeslagen en ging trots met bloemen en bekers op de foto.

Albatros noteerde op zaterdag 10 februari heel veel overwinningen en de B-, C- en D-jeugdteams waren onverslaanbaar. B1 legde een hele goede eerste helft op de mat tegen DeetosSnel/QLS en met een sterke rebound en goede timing konden de doelpunten aaneen geregen worden. De ruststand was 14-6 en in de tweede helft kon er naar hartenlust gewisseld worden en mochten ook de reserves nog wat speelminuten maken. De scheidsrechter floot af bij 23-10 en door de winst blijft Albatros de beste papieren houden voor de play-offs.

B2 is aan een goede reeks bezig en bond nu RWA B1 met 16-13 aan de zegekar. B3 pakte een punt in Hardinxveld via de 8-8 tegen Vriendenschaar B3 en is in 2024 nog ongeslagen.

C1 klom door de 7-16 winst bij zwakke broeder KCR C1 naar de derde plek op de ranglijst en blijft zo de play-offs in zicht houden. C2 won in een spannende wedstrijd met 7-6 van ONDO uit Middelburg en C3 maakte korte metten met het zwakke Kinderdijk C2 (11-5).

D1 startte sterk tegen GKV/Enomics D1 en haalde zo in de eerste helft al alle hoop weg bij de Gorinchemse gasten. Uiteindelijk stopte de teller bij 19-6 en zo blijft de hoofdklasser goede papieren houden voor de play-offs. D2 won ook weer eens een keer en versloeg Oranje Wit D2 met 8-7. D5 had opnieuw een spannende wedstrijd en won met 6-5 van Triade D1.

Er hing zaterdag een goede vibe in de ietwat warme Develsteinhal, want na de overwinningen van die ochtend en middag, was ook senioren 6 bovenliggend en scoorde Rick de winnende treffer in het leuke duel met Vitesse 7. Vervolgens trad koploper Albatros 2 aan tegen IJsselvogels 2 en ontbond zich een interessante wedstrijd. De Moordrechtse gasten bleken geenszins van plan om zich opnieuw naar de slachtbank te laten leiden en beten fel van zich af. Via 13-11 bij rust bleef Albatros conditioneel en variërend beter spelen en had uiteindelijk toch nog ruim de langste adem: 26-18.

De wedstrijd Albatros tegen ONDO was er ook één om van te smullen. De uitwedstrijd in Middelburg was sfeerloos en heel matig van de kant van de Zeeuwen, maar dit keer tapten de gasten van Op Naar De Overwinning uit een ander vaatje. Via 0-3 nam captain Luuk de ploeg op sleeptouw (5-3 tussenstand) en bij rust leek Albatros de meeste aanspraak op de overwinning te maken (11-8). Na rust kwam er echter een fase waarin Albatros het doel niet of nauwelijks kon vinden en met nog 10 minuten op de klok prijkte er een 13-16 achterstand op het scorebord. De invallers Femke en Damian brachten het publiek echter op de banken, want met hun vier treffers pakte Albatros alsnog de volle buit: 19-18.

Goeie overwinningen waren er verder voor senioren 3 dat staartploeg ADO 2 met 9-20 kansloos liet. Ook het 8e, 9e en 11e wonnen hun thuiswedstrijd in de Develhal met lekker veel doelpunten. A1 trof in Den Haag een gemotiveerd Die Haghe dat net iets liever wilde winnen. Veel plaatsfouten in het ene vak en slecht afrondingspercentage in het andere vak maakten het een lastige wedstrijd voor de ploeg van Pieter en Timon die ook met vakwissels het tij niet konden keren: 18-17.

Bij de EF-jeugd waren er winstpartijen voor de teams van de week E5 en E6 en ook voor E7. F2 versloeg DeetosSnel/QLS met 3-9. E4 speelde met 10-10 gelijk tegen dezelfde Dordtse tegenstander. De welpen van het straks nieuwe F4 speelden hun allereerste wedstrijdje en oefenden succesvol bij PKC/Vertom: 0-7.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!