Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Uitslagen zaterdag 27 januari

28 januari 2024 22:00

Het was zaterdag behoorlijk pittig voor de Albatrossupporters in de Develsteinhal. De dag ging nog wel prima van start met de overwinningen van F1, E2, B1 en D1, maar daarop volgden nederlagen van A1, het 2e en het 1e team. Het 9e en 7e die met vertraging aan de start verschenen maakten de dag nog wel goed met twee overwinningen.

Met name de nederlagen van de selectie tegen de regiogenoten van Kinderdijk kwamen hard aan. Het 1e kende een moeizame eerste helft waarbij beide verdedigingen bovenliggend waren, maar sloot toch af met een 6-5 voorsprong. In de tweede helft pakten de Albatrosdames hun scorende rol op en leek de wedstrijd bij 11-8 in het voordeel van de thuisploeg te gaan eindigen. Vijf Alblasserdamse treffers op rij zorgden voor zure gezichten en een bittere 12-13 nederlaag in de strijd om het kampioenschap.

Het 2e was kort daarvoor ook al getrakteerd op een nederlaag, de allereerste van het seizoen 2023-2024. Kinderdijk 2 koos voor achter verdedigen en Albatros gaf in de eerste helft niet thuis. In de tweede helft kwam er een opleving die toch nog een puntje voor de koploper leek op te leveren, maar een strafworp in de laatste minuut velde het vonnis: 13-14.

A1 zag haar droom om de play-off-wedstrijden voor de A-jeugd te bereiken uiteen spatten. Een heel goed spelend PKC/Vertom A1 legde de thuisploeg duidelijk over de knie: 19-30. Albatros miste bij 8-9 een belangrijke stip, ging met 9-13 de rust in, maar zag de Papendrechtse ploeg in de tweede helft een bizar percentage schieten.

De kampioenskansen voor F1 en E2 bleven wel intact. F1 speelde bijna de hele wedstrijd tegen vijf spelers maar won desondanks met maar liefst 18-10 van PKC/Vertom. E2 was met 9-1 te sterk voor dezelfde tegenstander. Bij B1 tegen Vriendenschaar B1 maakten de Albatrosdames het verschil. Prima in stelling gebracht door hun mannelijke vakgenoten werd er ruim met 19-13 gewonnen en zo werd er een mooie stap richting play-offs gezet.

D1 maakte geen fout tegen DVO/Transus (12-9), maar maakte het zichzelf wel moeilijk door geen afstand te nemen van de Bennekomse ploeg.

In de avonduren wonnen senioren 9 en 7 met respectievelijk 15-13 en 21-12 van Merwede/Multiplaat 7 en PKC/Vertom 11. Het 9e blijft hierdoor in een spannende titelstrijd verwikkeld en het 7e is nog altijd ongeslagen en al bijna kampioen.

Er konden afgelopen zaterdag veel Albatroszeges genoteerd worden. Het 3e klopte KCR 3 met 9-18 en krijgt a.s. zaterdag koploper Swift (M) 2 op bezoek. Ook winst voor het 5e bij Vitesse 3 (14-16) en voor het 8e dat in de Develhal DeetosSnel/QLS 7 met 17-15 klopte en koploper blijft. A2 ging bij ADO A1 twee punten ophalen (8-27) en A3 maakte met 1-17 gehakt van GKV/Enomics A2. B2 speelde een prima partij bij Fortis B1 en nam met 8-12 de punten mee uit Zeeland.

Eindelijk weer eens een overwinning voor C2 dat Tjoba C1 met 8-4 versloeg. Ook C3, C4, D3 en D5 waren bovenliggend en voegden twee punten toe aan hun totaal. Bij de E-jeugd was er winst voor E3, E6 en E7 en F2 won met het minimale verschil bij PKC/Vertom F5: 5-6.

Teleurstellend was de 10-9 nederlaag van C1 bij DeetosSnel/QLS en ook het 10e kon het helaas niet bolwerken tegen koploper WION 5 (8-12).

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!