Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Uitslagen zaterdag 2 december

3 december 2023 21:00

Zaterdag 2 december werd qua resultaten een heerlijk sportdagje, want 22 van de 33 wedstrijden werden in dit Sinterklaasweekend door Albatrosteams gewonnen. Opmerkelijk was de 100% score van de eerste teams in alle categorieën, want zowel senioren 1, als A1, B1, C1, D1 en E1 wonnen hun wedstrijd. Daarnaast waren met name de senioren en de B-teams goed op dreef.

E1 kwam als eerste aan bod en won met 7-12 bij KCR E1. De meeste doelpunten vielen in het eerste kwart (2-5) en de voorsprong kwam niet meer in gevaar. Uiteindelijk wisten alle spelers te scoren. Spannender was het bij GKV/Enomics D1 tegen Albatros D1 waar de einduitslag 10-11 was. Een 8-5 en 10-7 achterstand werd in Gorinchem via een koele strafworp van Sam Lommers omgebogen in een nipte overwinning. C1 had weinig tegenstand van KCR C1 en won gemakkelijk met 17-7. De ploeg toonde veel wilskracht en legde veel energie in de wedstrijd. B1 startte scherp bij DeetosSnel en legde de basis met een 2-9 ruststand. Door goed spel stopte de teller pas bij 6-21.

Ook A1 startte goed in de thuiswedstrijd tegen Die Haghe A1. Femke Lommers zorgde binnen een paar minuten voor de 2-0 voorsprong en daarna waren het met name de Albatrosdames die de doelpunten voor hun rekening namen. Helaas werd door verdedigende slordigheden de voorsprong uit handen gegeven en was er bij rust een gelijke stand. In de tweede helft ontspon zich een spannende strijd die eindigde in het voordeel van de thuisploeg: 25-23.

In Middelburg stonden de eerste team van ONDO en Albatros tegenover elkaar. In een matige eerste helft konden beide ploegen moeizaam tot scoren komen. Vlak voor rust lukt het Albatros om een gaatje te slaan (3-8), dat na rust werd uitgebreid naar een geruststellende 5-14 voorsprong. In de laatste 13 minuten scoorde de thuisploeg plots van afstand en werd het bij 11-14 nog even billen knijpen. Het laatste fluitsignaal klonk bij 11-15 en een hoofdrol was weggelegd voor invalster Nicole Barendregt, die na haar 6 doelpunten in het 2e, ook twee doelpunten in het eerste team scoorde en zo een plek verdiende in het grote doelpuntenboek.

Bij de seniorenteams zoals gezegd ook al winst voor het 2e dat het hele seizoen al ongeslagen is en nu IJsselvogels 2 met 15-25 opzij zetten. A.s. zaterdag wacht de topper tegen medekoploper TOP (A) 3.

Het 3e won met 23-19 van ADO 2 en helaas geen winst voor senioren 4 en 5. Het 5e is niet meer gewend aan verliezen, maar moest, ondanks een treffer van Koen Huyser na 10 seconden, haar meerdere erkennen in PKC/Vertom 5 (19-23).

Wel winst voor senioren 6, 7, 8 en 10 waarbij de 23 treffers van het 8e indruk maakten. De hoogste score van de zaterdag kwam op naam van het toch altijd al makkelijk scorende A2 dat met 14-32 de A1 van het Sliedrechtse Merwede oprolde.

Alle B-teams kwamen tot winst, want B2 won met 10-15 bij RWA B1 en B3 versloeg Vriendenschaar B3 met 6-3. C3 won met 1-5 van Kinderdijk C2.

Bij de DEF-pupillen was er winst voor D4, E2, E4, E6 en E7 en een gelijkspel voor D5 en E5. F2 had het vizier behoorlijk op scherp en droogde Deetos/Snel F2 met 25-1 af!

Helaas waren er naast vrolijke overwinningen ook een paar vervelende blessures. Zo viel Milou bij B1 uit met een enkelblessure en datzelfde gold voor Lars in A1 en Alice in het 1e. Ook Luuk raakt geblesseerd in de warming-up bij C1 en verder waren er veel griepgevallen en afmeldingen. Hopelijk herstelt iedereen weer snel!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!