Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Uitslagen zaterdag 25 november

26 november 2023 16:15

Er was veel te genieten in Zwijndrecht bij de thuiswedstrijden van de korfballers van Albatros. Zowel in de Develhal als in de Develsteinhal waren er thuiswedstrijden en om 9.00 uur werd het programma al geopend. Overall werd het een mindere dag voor de korfballers met 17 overwinningen in 37 duels.

Positief was de winst van het eerste team tegen Merwede/Multiplaat. Opnieuw keerde de selectie van de Sliedrechtse club puntloos naar huis na twee nederlagen in de Develsteinhal. De wedstrijd tussen de eerste teams werd geen mooie, maar wel een spannende strijd. Er waren veel pittige duels en de schutters van beide ploegen hadden alle moeite om het vizier op scherp te krijgen. Albatros sloeg voor rust een gat van vijf doelpunten en leidde ook begin tweede helft nog ruim. De Sliedrechtse acht zette nogmaals aan en boog de 12-9 achterstand om in een 12-13 voorsprong. Het slotakkoord was echter voor de thuisploeg die via Boris Blokland de winnende 15-14 treffer binnenschoot. De thuisploeg werd gesteund door de supportersploeg die de nieuwe trommels optimaal benutte.

Het 2e team won voor de derde keer dit seizoen van de reserves van Merwede. Ook dit werd geen sprankelend duel, maar de ongeslagen tweelingen bleven geduldig zoeken en wonnen met 13-8. Bij de wedstrijdkorfbalteams waren er verder nederlagen voor senioren 3 en 4, C1 en C2, maar wel winst voor het 5e, A1, A2, B1, B2 en D1.

D1 kende geen genade met het onbekende Wageningen D1 en won in de Hoofdklasse C met maar liefst 25-6. B2 versloeg in de Develhal Sporting Delta B2 met 14-9 en B1 kwam in de 2e helft tegen KCR B1 echt lekker op stoom; na een 10-5 ruststand met een hoofdrol voor de Zwijndrechtse dames werd het in de tweede helft prijsschieten met een eclatante 27-12 eindstand tot gevolg.

A2 had eigenlijk geen kind aan Fortis A1 en won in de Develhal met 21-10. Een mooi resultaat was er voor A1 in de uitwedstrijd bij Nieuwerkerk. Op de 18-14 achterstand volgde een serie van zeven treffers voor de ploeg van Pieter en Timon waarna Albatros de wedstrijd volwassen en gecontroleerd uitspeelde en met 20-23 won. Jesse Lommers had de Albatrosprimeur met de vier-minuten tijdstraf voor een gele kaart. Merijn Stoop werd aan Albatroskant topscorer met negen treffers.

Het 5e versloeg Merwede/Multiplaat 3 met 12-20 en de overige overwinningen kwamen op naam van senioren 7, A3, D2, D4, E2, E3, E5, F1 en F3. Het hoogste aantal doelpunten was voor F1 dat met 29-4 won van Vriendenschaar F1.

Nog zonder overwinning in dit zaalseizoen zijn senioren 4, 6, B3, C2, C3, E4 en E7, dus de eerste overwinning komt zeker dichterbij. Elf Albatrosteams zijn na drie zaalweekenden nog ongeslagen.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!