Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Uitslagen zaterdag 18 november

20 november 2023 10:45

Er werden op zaterdag 18 november 20 winstpartijen en drie gelijke spelen voor Albatrosteams genoteerd in 33 duels. De overwinningen waren redelijk verdeeld maar met name de senioren en A-teams waren goed op dreef.

De meest opmerkelijke overwinning kwam op naam van A2 dat in de Develhal ADO A1 met 36-7 vernederde. Het 2e seniorenteam blijft de “winning streak” uit de veldcompetitie voortzetten en legde dit keer Kinderdijk 2 met 10-15 over de knie. De Alblasserdamse thuisploeg, die de hele wedstrijd koos voor achterverdedigen, zorgde daardoor voor een weinig spectaculair duel, maar dat boeide de ploeg van Thomas van den Bosch niet. Albatros bleef sterk verdedigen en stond in de 2e helft slechts twee tegentreffers toe.

Prima zeges voor senioren 3 en 5 die KCR 3 en Vitesse 3 in de Develsteinhal klopten. Het 3e won met 19-11 en het 5e met 16-11. De wedstrijd van het 4e in Zoetermeer tegen Phoenix 2 kon niet gespeeld worden door lekkage in sporthal Oosterpoort. Een grote score voor senioren 7 dat in Papendrecht PKC/Vertom 11 met 15-24 opzijzette. Senioren 8 won met 12-18 bij DeetosSnel/QLS 6, het 9e ging met 8-14 de winst ophalen bij Het Bosch 2 in Vianen. Het 11e sloot het thuisprogramma af met een 9-8 overwinning op Scheldevogels 4.

Teleurstellend was de 17-14 nederlaag van het eerste team bij Kinderdijk. Het vlaggenschip kwam de snelle 3-0 achterstand niet meer te boven en hoewel er goed verdedigd werd liet het scorend vermogen te wensen over.

A1 gaf Nederlands zaalkampioen PKC/Vertom goed partij en nam in de eerste helft goed schietend de leiding. Bij rust in Papendrecht was het 9-7 en in de tweede helft leken de aanvalskrachten bij Albatros weg te vloeien. De 15-10 tussenstand leek beslissend, maar via 16-14 klopten de gasten nog één keer op de deur. Helaas was het slotakkoord voor de groen-witten: 20-16.

Ook was er winst voor B1, C1 en D1. B1 herstelde zich goed van de nederlaag van vorige week en versloeg Vriendenschaar B1 in Hardinxveld. Door als team hard te knokken werd de wedstrijd na een 6-8 ruststand met 14-18 gewonnen. C1 versloeg het zwakke DeetosSnel/QLS C1 met 10-4 en D1 haalde in Bennekom twee punten op: 3-12 bij DVO/Transus D1.

De overige winstpartijen kwamen op naam van A3 en A4, D3, D5, C4, E2, E6, F1 en F2. D3 haalde met maar liefst 1-19 uit bij Oranje Wit. Leuk was de eerste overwinning van D5 dat de allereerste winstpartij van haar korfballeven binnenhaalde. Nadia en Thom zagen hun pupillen met 7-0 winnen.

Beginnend team E7 haalde het eerste punt dankzij de 2-2 bij IJsselvogels E5. Ook een gelijkspel voor E5 en voor C2 dat Tjoba C1 in Goes op 10-10 hield.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!