Van het wedstrijdsecretariaat over zaalwacht en fluiten - CKV Albatros

Sponsors

Van het wedstrijdsecretariaat over zaalwacht en fluiten

6 november 2023 21:30


A.s. zaterdag barst de zaalcompetitie los met al het bijbehorende spektakel, spelvreugde en de vele doelpunten, maar ook met de bij de lusten behorende lasten. Het zaalseizoen kan alleen maar slagen wanneer we er met z’n allen de schouders onder zetten en ons aan de regels houden.

Inmiddels zijn de fluit- en zaalwachtverplichtingen verdeeld en dat is niet niks met zo’n 240 thuiswedstrijden die allemaal gespeeld, gefloten en netjes afgerond moeten worden, rekening houdend met ook nog eens 240 uitwedstrijden.

Even kort: alle wedstrijden in het breedtekorfbal, dus zonder neutrale leiding, worden gefloten door onze jeugdscheidsrechters of door onze eigen senioren, A- en B-teams. Bij deze wedstrijden hebben de thuisspelende teams zelf zaalwacht en dat betekent op tijd beginnen en op tijd eindigen, de score bijhouden en de zaal na afloop opruimen.

Bij de wedstrijden in het wedstrijdkorfbal met neutrale leiding hebben alle seniorenteams wat extra beurten als zaalwacht. Ook bij de wedstrijden met een jurytafel is de zaalwacht nodig!

Kijk bij de richtlijnen zaalwacht voor alle instructies. Heb je vragen, stel ze aan Petra.

Het fluitschema is nu bekend, zorg samen met je team voor de invulling.
Heb je begeleiding nodig, vraag dit dan aan de commissie Fluit (Matthijs, Nicole of Petra). Het is fijn als iemand jouw fluitbeurt voor je invult, maar nog fijner is het om het gewoon eens een keer te proberen. We vinden betaling van clubgenoten voor het fluiten van een wedstrijd niet gepast, dus trek gewoon even aan de fluitbel alsjeblieft?!

Rest mij nog iedereen veel plezier toe te wensen, 
wedstrijdsecretaris Petra

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!