Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Uitslagen zaterdag 9 september

10 september 2023 17:45

De eerste competitiezaterdag heeft Albatros geen windeieren gelegd. Van de 30 gespeelde wedstrijden werden er 19 in winst omgezet en daarnaast waren er drie gelijke spelen. De B-, C- en F-jeugd bleven ongeslagen en ook de selectieteams deden het heel goed.

De derby tussen de selecties van Albatros en Merwede/Multiplaat werd beslist in het voordeel van de Zwijndrechtse ploeg. Albatros 2 met de jonkies Jasmijn, Marèl en Thomas startte weliswaar sterk, maar kwam vervolgens niet makkelijk los en zelfs op achterstand (4-6). In de tweede helft stond er een scherper thuisteam en volgde een verdiende 13-9 overwinning.

Het eerste team trad aan met de debutant Lars van Heiningen en eigen talent Damian de Vries. Na de  0-2 door oud-Albatrosspeler Jasper den Toom voor zijn nieuwe rood-witte club was het louter Albatros dat de klok sloeg. Bij rust leidde de ploeg van Ed van der Steen met 8-2 en de tweede helft werd een formaliteit: 14-7. Simone Voskuijl werd met vier treffers topscorer.

Na afloop van het 2e nam voorzitter Max het woord om een bedankwoord te spreken aan Mattijs Punt die na negen jaar niet meer actief in de selectie zal zijn. Met 741 treffers en een derde plaats op de doelpuntenlijst zullen we onze fanatieke aanvoerder niet snel vergeten. Naar eigen zeggen van Mattijs blijft hij zeker nog betrokken bij Albatros, dus Max stelde meteen maar voor om een juichpak voor hem te bestellen. Mattijs nam de bloemen, een cadeau en mooie woorden van selectietrainer Ed in ontvangst.

Ook A1, B1 en D1 kwamen tot winst. De wedstrijd van A1 op veld 1 werd er één met vele gezichten. De trainers Pieter en Timon zagen een prima eerste helft, maar in de tweede helft brak er, door slechte keuzes en beroerde afronding, een doelpuntloze fase aan. Sporting Delta hees zich naast A1 en toen brak er een spannende slotfase aan. Aanvoerster Anouk nam haar verantwoordelijkheid en bracht Albatros weer aan de leiding. Uiteindelijk floot de scheids voor het laatst bij 15-11.
B1 boekte een regelmatige overwinning op DeetosSnel (16-8) en D1 speelde in Hardinxveld een thriller tegen HKC D1 die met 7-8 gewonnen werd.

Alle F-teams wonnen hun wedstrijd, F2 met 5-4 en F3 met 6-9 in Klundert. F1 scoorde er maar liefst 32 tegen HKC F1 en leek geen last te hebben van de warmte. C2 versloeg IJsselvogels C1 met 3-8 en C3 speelde met 3-3 gelijk bij Kinderdijk C2. B2 boekte een prima 15-12 winst op PKC/Vertom B2 en B3 deelde de punten met Korbatjo B1 (7-7).

Bij de seniorenteams was er winst voor het 3e, 5e en 9e en een terecht gelijkspel voor het 4e bij KCR 5. Het 9e scoorde er 19 tegen Korbis 4, het 5e zelfs 21 bij Good Luck 2.

De overige winstpartijen kwamen op naam van A4, D3, D4, E2, E4 en E6.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!