Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Superprestatie Albatros D1

19 juni 2023 12:45

Afgelopen zaterdag speelde Albatros D1 in Ridderkerk de play-offwedstrijd (halve finale) tegen Nieuwerkerk D1. In de zaal speelde D1 ook al een play-offwedstrijd tegen Koog Zaandijk en verloor toen terecht van de latere kampioen van Nederland.

Nadat de spelers één voor één het veld betraden, onder toeziend oog van veel supporters van Albatros en Nieuwerkerk, ontstond een wedstrijd waarin Albatros op een snelle 3-0 achterstand kwam. Niet dat er slecht gespeeld werd, maar de ballen vielen (net) niet. Door twee doelpunten van Albatros was de spanning direct terug.
Een 5-2 achterstand bleef 12,5 minuut staan in een fase waarin beide ploegen tot aan de rust niet meer wisten te scoren.

Direct na rust scoorde Nieuwerkerk de 6-2. Desondanks bleven we goede hoop houden door de achterstand te verkleinen naar 8-5, maar daar hield het scorend vermogen echt op. Verdedigend hadden we het goed voor elkaar. Door bij het uitverdedigen veel druk te geven kwam Albatros weer geregeld in balbezit maar de ploeg beloonde zichzelf niet door een te laag percentage in de afronding.
Uiteindelijk liep Nieuwerkerk weg naar de 12-5 eindstand. De overwinning was terecht, maar het verschil had minder groot moeten zijn.

Desondanks heeft D1 dit seizoen geweldig gepresteerd. Als vierde van Nederland op het veld kunnen we erg trots zijn op de kinderen. Supporters bedankt voor jullie aanmoedigingen!! Meer foto's volgen .....