Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

B1 wint thriller en bereikt opnieuw de bekerfinale

25 april 2023 23:15

Albatros B1 won vanavond in een thriller van DeetosSnel B1 en haalde zo opnieuw de finale van de bekercompetitie voor B-jeugd. Er was een verlenging nodig om de winnaar te bepalen en uiteindelijk trok de thuisploeg met 21-20 aan het langste eind.

In de eerste helft sloeg Albatros het eerste gaatje en had bij rust een 10-6 voorsprong. Beide ploegen zochten soms wat geforceerd naar hun spitsspelers, maar die leverden vaak wel resultaat.
Er volgde een tweede helft die niet van de hoogste kwaliteit was, maar wel bol stond van de spanning. De Dordtse ploeg hees zich langszij en nam richting de slotminuten zelfs de voorsprong. De ploeg van Caroline en Mattijs knokte zich via 19-19 naar de verlenging en toonde zich daarin het meest koelbloedig, want de zuivere stip van aanvoerder Thijs bleek beslissend. Scheidsrechter Arno Diederik floot bij 21-20 voor de laatste maal en dat was het startsein voor een feestje!

Albatros zal dus haar titel gaan verdedigen in de finale op woensdag 7 juni. Daarin zal het Nieuwerkerk tegenkomen dat vanavond met 11-15 van Kinderdijk won.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!