Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Uitslagen zaterdag 22 oktober

22 oktober 2022 23:45

Zaterdag 22 oktober werd een gedenkwaardige zaterdag, met slechts tien wedstrijden, prachtig herfstweer en respectvolle stiltes aan het begin van de wedstrijden. Na het mooie maar emotionele moment ter nagedachtenis aan onze korfbalvriend Martijn Smeulers moest er door de Albatrossers “gewoon” gekorfbald worden. Dat leverde zes overwinningen op, waarvan er drie thuis en drie uit behaald werden.

B1 opende het thuisprogramma tegen Kinderdijk B1. In de eerste helft verprutste de thuisploeg veel kansen en daardoor kon de Alblasserdamse ploeg bijblijven. Na rust ging het tempo omhoog en werd er meer en beter geschoten. De 14-11 overwinning was dan ook zwaar bevochten maar wel verdiend.
B2 speelde tegen de ongeslagen Rotterdamse koploper NIO B1 een prima eerste helft en stond bij rust ruim met 9-3 voor. Na rust kwam de voorsprong niet meer in gevaar en werd over veel schijven gescoord: 15-8.

Albatros 5 had geen moeite met staartploeg Twist 4 (19-8), maar het 4e verloor ruim met 6-11 van Kinderdijk 3. Ook geen winst voor A1 en A2 in de uitwedstrijden bij TOP/IAA fresh en PKC/Vertom A3. A1 was zeker niet de mindere van de Sassenheimse ploeg, maar had teveel kansen nodig (19-13).  A2 verloor nipt met 14-13. Kampioen A3 won na een 4-5 ruststand met 5-13 van Triade A1.

In Eindhoven trad de selectie aan tegen de rode lantaarndragers van Rust Roest. Het 2e had het zoals verwacht lastig tegen de terugzakkende Brabanders en moest zelf het tempo maken. Dankzij de scorende dames werd in de tweede helft de ruime voorsprong genomen en zo kon de wedstrijd over de streep getrokken worden: 11-13. Ook het vlaggenschip had het lastig met de oranje-zwarten die een 3-0 voorsprong namen. Dit keer waren de Albatrosdames niet lekker op schot en had de thuisploeg daarentegen weinig kansen nodig, waardoor er bij rust nog geen licht was tussen de team (9-9). Bij 13-11 toonde Albatros veerkracht en bracht coach Ed van der Steen de juiste wisselingen in het team aan. Invaller Jiri scoorde een hattrick verdeeld over twee vakken en zorgde voor de 14-15 voorsprong. De spannende slotfase kwam bij 15-17 tot een einde en Albatros had in de zes maal scorende Thijmen dit keer haar topscorer.

De wedstrijd van C1 werd vervroegd naar afgelopen donderdag. De ploeg van Marthijn en Wouter won de belangrijke wedstrijd tegen KCR C1 met 8-7.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!