Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Uitslagen zaterdag 15 oktober

16 oktober 2022 22:00

Albatros kon op zaterdag 15 november zes kampioenen huldigen. De vlag ging uit voor senioren 6, B3, C2, D1, E3 en F2. Het totaal aantal kwam daarmee op negen na de eerdere titels van het G-team, A3 en E1.

E3 was er zaterdagochtend al vroeg bij en liet er tegen GKV/Enomics E2 geen twijfel over bestaan. De 5-2 winst betekende de verdiende titel voor Elvira, Evie, Lars, Merijn, Owen, Sophie en de coaches Dennis en Joey.
Kampioen_E3.JPG

Even later waren er hele blije gezichten bij F2 dat met maar liefst 15-9 van DSO won en evenals E3 in deze competitie ongeslagen  bleef. Ook bloemen, bekers en taart voor Danique, Jelte, Romee, Thijmen, Vajèn en de coaches Marjon, Thijs en stagiaire Leonie.

D1 speelde een goede eerste helft tegen Nieuwerkerk en nam een 7-2 voorsprong. In de tweede helft drongen de gasten nog even aan, maar het team van Jair en Timon won uiteindelijk verdiend met 10-8. Bloemen en een huldiging voor Marlies, Mila, Niene, Sam, Sem, Stijn, Sven en Viviënne.

In Sliedrecht bij Merwede werden twee Zwijndrechtse feestje gevierd. B3 maakte het wel heel spannend tegen Merwede en scoorde twee minuten voor tijd de broodnodige gelijkmaker! Bloemen en taart voor Angelique, Bridget, Christie, Daan, Fleur, de geblesseerde Jasmijn, Liejèn, Lisa, Marten, Sara, Tara, Youri, de coach Michiel en teambegeleider Rianne.

Senioren 6 had niet echt veel moeite met de thuisploeg Merwede/Multiplaat 5 en met onder meer negen treffers van Reinier en zes van Niels was er na de 5-20 winst een feestje voor de zeslingen.

C2 moest voor de derde keer afreizen naar Zeeland en haalde een puntje op bij Swift C1: 6-6. De titel was al een feit dankzij de eerdere vier overwinningen en zo bleef het team van Deborah en Mariska ongeslagen. Een dikke pluim op de hoed voor de spelers Arjen, Bart, Feline, Fiene, Joshua, Loïs, Maurits, Quinten, Sarisa en Tessa en de dank aan de chauffeurs voor de verreden kilometers.

Bij de teams die wedstrijdkorfbal spelen was er winst voor senioren 2, senioren 5, A2, B1 en B2. Het 2e kwam tegen Merwede/Multiplaat 2 niet heel goed uit de startblokken en keek op het miezerige veld tegen een 3-5 achterstand aan. Die achterstand werd echter dankzij de zuivere schutters Jasper en Jiri omgebogen in een voorsprong. Na rust (9-6) liep Albatros weg naar een ruimere voorsprong en werd de uitslag 20-10. Het 5e speelde een pittige en fysieke wedstrijd bij Movado 2 al deed de 8-15 uitslag anders vermoeden.  A2 klopte Merwede/Multiplaat A1 met 25-12 en toonde aan ook met een gladde bal resultaat te kunnen halen. B1 versloeg KCR B1 met 16-18 en B2 Weidevogels B1 met 8-17.

Senioren 3, 4 en A1 verloren hun wedstrijd. Het 3e verloor met 13-17 van Sporting Delta 3 en verloor ook Niels met een knieblessure. Het 4e kwam tegen Movado 3 in Dordrecht te traag op gang en verloor met 11-9. A1 speelde een goede tweede helft tegen kampioenskandidaat Fortuna/Delta Logistiek A1, maar verloor wel duidelijk: 15-25.

De streekderby tussen Albatros en Merwede/Multiplaat eindigde onbeslist. Albatros kwam niet zo goed uit de startblokken als in de laatste wedstrijden tegen Vriendenschaar en Tjoba. Het fysieke spel van de Sliedrechtse ploeg bracht Albatros behoorlijk van haar stuk en moeizaam werd de 9-9 ruststand bereikt. In de tweede helft een beter Albatros, maar toch prijkte er halverwege de tweede helft een ruime 11-16 achterstand op het scorebord. Albatros zette een tandje bij, het thuispubliek ging er achter staan en de laatste vijf minuten braken aan bij een 16-17 tussenstand. Toen de gasten opnieuw scoorden leek de eerste thuisnederlaag een feit te worden, maar twee rake strafworpen van jongeling Thijmen zorgden voor de 18-18 gelijke stand.

Albatros was zaterdag overigens bijna in balans met 14 overwinningen, drie gelijke spelen en 15 nederlagen. De overige winstpartijen kwamen op naam van S7, C3, E1, F1 en F3. F1 nam revanche op de eerdere nederlaag dit seizoen en legde PKC/Vertom F1 met 4-6 in Papendrecht over de knie. Ook F3 heeft de vorm te pakken en won met 7-5 van HKC F2.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!