Sponsors

Uitslagen zaterdag 17 september

18 september 2022 18:30

Albatros kan terugkijken op een, qua overall resultaten, matig weekend. Gelukkig bleven de buien op het thuiscomplex in de ochtenduren beperkt, maar moesten vooral de ploegen die ’s middags speelden rekening houden met heftige regenbuien.

De B- en E-categorie van onze club presteerden op zaterdag 17 september het best met winst voor B1, B3, E1, E2 en E3. B1 moest in Arnemuiden bij TOP de regen trotseren maar boekte een ruime 5-20 overwinning. B3 versloeg Oranje Wit B3 met 4-10.
E1 overklaste PKC/Vertom E1 met 6-21 terwijl E2 op sportcomplex Develstein PKC/Vertom E2 met 7-4 versloeg. E3 won met 9-3 van DVS ’69 E1.

Bij de D-teams was er winst voor D1 en D2. D1 speelde een prima partij, was lekker fel en doelgericht en versloeg Oranje Wit D1 met 17-7. Er kwamen veel verschillende spelers tot scoren. D2 behaalde in het verre Berkel Enschot, dankzij een sterke tweede helft, een zwaarbevochten 7-8 overwinning op het onbekende OJC ’98 D1.

De grootste overwinning kwam zaterdag op naam van F2 dat met 7-27 DeetosSnel F2 versloeg. A3 won deze week twee keer, woensdagavond met 22-7 van SKV A1 en zaterdag met 4-14 van KOAG A2. A2 kon het niet bolwerken bij Tjoba A1 (19-12) en A1 verloor met 26-13 van PKC/Vertom A1.

In de eerste helft kon thuisploeg PKC/Vertom A1 te makkelijk aanleggen en daardoor werd een 17-6 ruststand geïncasseerd. In de tweede helft kon de ploeg van Remco en Jasper meer verdedigende druk uitoefenen en werd het verschil beperkt tegen de koploper in de hoofdklasse B. De nederlaag van 26-13 was terecht, maar iedere week krijgt de ploeg meer ervaring in het spelen op dit allerhoogste niveau.

Ook de resultaten van de selectie vallen nog allesbehalve mee. Was er vorige week slechts een teleurstellend gelijkspel voor het eerste team, nu knokten de reserves zich in de slotminuut naast Vitesse 2. Het reserveteam speelde een goede wedstrijd die door beide ploegen op hoog tempo werd afgewerkt. Albatros leek over de beste tweede helft te beschikken, maar kon de voorsprong niet vasthouden en keek plots tegen een 13-11 achterstand aan. Mariska en Michiel zorgden voor de terechte puntendeling.

De eerste teams van Vitesse en Albatros waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd, maar net voor rust kreeg Albatros twee vervelende treffers tegen (8-7). Na rust ontbeerde de rood-witten schotkracht en denderde de thuisploeg door naar een 15-8 voorsprong. Er kwam nog even een Zwijndrechtse opleving, maar door het missen van teveel kansen werd Albatros op een forse 19-13 nederlaag getrakteerd.

Positief waren de overwinningen van senioren 3 en 5. Het 3e won in Delft met 8-11 van Fortuna/Delta Logistiek 4 en het 5e klopte Vitesse 3 met 19-18. De nog niet genoemde overwinningen kwamen op naam van C2, dat in een spannend en opnieuw vochtrijk duel Fortis C1 met 6-5 versloeg en G1 dat IJsselvogels met 1-3 klopte. Bij C2 maakt Maurits van Houdt de winnende doorloopbal. G1 speelde ook nog met 1-1 gelijk tegen KCR G1.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!