Sponsors

Rutger Sijstermans stopt bij Albatros

9 januari 2022 16:30


De seniorenselectie van Albatros neemt aan het eind van het korfbalseizoen 2021-2022 afscheid van trainer Rutger Sijstermans. De 31-jarige Papendrechter was vier jaar lang actief bij de Zwijndrechtse club waarvan de laatste twee jaar natuurlijk gehinderd door de corona-perikelen.

Sijstermans startte in augustus 2018 bij eersteklasser Albatros en sloot het veldseizoen af op een vijfde plaats. In de zaalcompetitie 2018-2019 kon Albatros ook geen hoge ogen gooien. Het daaropvolgende veldseizoen werd in het voorjaar van 2020 vanwege de Corona-ellende niet meer hervat nadat ook de zaalcompetitie in maart was afgebroken. In september 2020 werd nog wel gestart met de competitie die echter in oktober troosteloos zonder publiek werd afgebroken en in de zaal werd toen helemaal niet gespeeld. Rutger verlengde begin 2021 vol enthousiasme zijn contract omdat hij nog voldoende potentie zag in de spelersgroep en de promotie met het eerste team voor ogen zag.

In september 2021 werd de eerste helft van de veldcompetitie besloten met een tweede plaats achter koploper KOAG. De Albatrosselectie won de aangepaste versie van het Klinktoernooi in de zaal en won ook de openingswedstrijd in de zaal bij RWA. Helaas bleek dit de laatste zaalwedstrijd en is het onzeker of de lopende zaalcompetitie nog hervat wordt.

Na gesprekken met de technische commissie en de spelersgroep is in goed overleg besloten om het contract met de PKC-er te beëindigen. Hopelijk voor Rutger wordt de veldcompetitie in april wel vervolgd en kan hij in ieder geval op het sportveld afscheid nemen van de club. 

Rutger heeft overigens nog geen plannen voor het komende seizoen. "Ik heb mooie en leerzame jaren gehad bij Albatros, waarbij we met de groep naar een goede spelopvatting zijn gegroeid. Albatros is een mooie grote club waarbij de jeugd het goed doet en hier zou men de komende jaren de vruchten van moeten gaan plukken", aldus de vertrekkende trainer.

mh202001064869.jpg

De technische commissie van Albatros is druk bezig met het invullen van de technische functies voor het komende seizoen.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!