Sponsors

Teamverplichtingen, een uitdaging voor ons allemaal

18 november 2021 22:15


De zaalcompetitie staat op het punt van beginnen. Dat betekent weer bardiensten, fluitbeurten en ook zaalwacht, voor de teams en voor ouders. Sinds vanavond staan de fluit- en zaalwachtdiensten online. Je kunt ze vinden bij Verplichtingen op de website. Hier even een uitleg over hoe, wat en waarom.

Zaalwacht

De zaalwacht bij alle wedstrijden in het wedstrijdkorfbal (S1 t/m S5, A1, A2, B1, B2, C1, C2 en D1) wordt beurtelings ingevuld door de seniorenteams. Aangezien hier neutrale leiding en soms een jurytafel bij aanwezig is, wordt er van de zaalwacht verwacht dat hij drankjes voor deze functionarissen in de rust regelt en als gastheer namens Albatros optreedt.

De zaalwacht bij de senioren- en A-wedstrijden in het breedtekorfbal mag door het team zelf ingevuld worden. Bij de breedtekorfbalwedstrijden voor de BCDEF-jeugd wordt de zaalwacht verricht door de ouders. Een verzoek aan de trainers om zelf hiervoor een schema te (laten) maken!

Een zaalwacht dient 18 jaar of ouder te zijn. Trek zaalschoenen of schoenenhoesjes aan, want het is de bedoeling dat je de zaal in kunt om eventueel wat rommel op te ruimen of mensen hierop attent te maken. Verder is je taak om het tijdschema in de gaten te houden en het scorebord te bedienen.

Zie hier de volledige beschrijving.

 

Fluiten

We hebben dit zaalseizoen 208 thuiswedstrijden waarvan er 82 door neutrale leiding vanuit het KNKV gefloten worden. Van de resterende 126 wedstrijden worden er 50 wedstrijden opgepakt door een 10-tal jwl-ers. Helaas is de groep jwl-ers die vast ingedeeld willen worden erg klein, wil bijna iedereen op de reservelijst en verder houden we onze groep gediplomeerde scheidsrechters achter de hand voor de wedstrijden die we vaak op donderdagochtend van het KNKV terugkrijgen.

Daarom krijgen de seniorenteams dit zaalseizoen 4 of 5 teamverplichtingen en de A- en B-teams 3 of 4 beurten. Het is een verantwoordelijkheid en een uitdaging voor ons allemaal om de wedstrijden van een scheidsrechter te voorzien en dat gaat natuurlijk ook gewoon lukken. Immers, onderling ruilen mag, begeleiding kun je aanvragen bij de commissie Fluit of ..…vraag gewoon eens een ervaren teamgenoot om met je mee te kijken?

Je kunt de wedstrijden voor jouw team filteren via https://www.ckvalbatros.nl/208/fluit-zaalwacht/

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!