Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Uitslagen zaterdag 20 mei

21 mei 2023 17:30

Albatros’ eerste team heeft op zaterdag 20 mei een belangrijke overwinning geboekt in de 1e klasse. Met de gewijzigde promotie/degradatieregeling is er in deze klasse veel te winnen en veel te verliezen en de verschillen tussen de verschillende teams zijn minimaal.

De uitwedstrijd bij Vriendenschaar in Hardinxveld was daarom erg belangrijk en moest gewonnen worden om nog mee te blijven doen voor de promotieplekken.
In de eerste helft waren met name de Albatrosdames effectief en werd een eerste achterstand (2-0) omgebogen in een 6-10 voorsprong. Vlak na rust (9-11) had Albatros een nieuwe demarrage nodig en bemoeiden de Albatrosmannen zich ook met het scoreverloop. Het werd een hectische tweede helft waaraan scheidsrechter Heuvelman zijn handen vol had maar wel overeind bleef. Bij 17-17 brak de slotfase aan waarbij Albatros met een goede rebound altijd de juiste schutters in stelling wist te brengen. Het was aan aanvoerder Mattijs om zijn vijfde en de winnende 18-19 voor de Zwijndrechtse gasten binnen te schieten. Albatros komt nu op 12 punten uit 11 wedstrijden en de komende drie wedstrijden gaan uitsluitsel geven of de ploeg in aanmerking komt voor promotie.

Nog een hele spannende wedstrijd met een goede afloop was die van D1 bij PKC in Papendrecht. Albatros leidde bij rust met 4-6 maar in de tweede helft waren de doelpunten erg duur. In de spannende slotfase scoorde Sven de winnende 7-8 en dat biedt een goeie uitgangspositie voor de laatste twee wedstrijden.

Er waren ook een paar bittere pillen voor Albatros te slikken. Het 2e moet na de 10-9 nederlaag bij Vriendenschaar 2 hoogst waarschijnlijk opnieuw genoegen nemen met een plaats in de schaduw van de kampioen. Het betere spel kwam zeker in de eerste helft in Hardinxveld van Albatros dat eigenlijk een ruimere voorsprong had moeten nemen (5-7). Na rust was het al snel 7-7 en had Albatros een lange doelpuntloze periode en niet veel geluk in de afronding. De teleurstelling bij het eindsignaal was groot, maar promotie naar de reserve Overgangsklasse is voor de ploeg van coach Thomas zeker nog mogelijk.

A1 kwam er in de belangrijke wedstrijd tegen ONDO in ’s Gravenzande helemaal niet aan te pas. Op het windrijke veld scoorde Albatros in de eerste helft bijna niet (6-3) en na rust kon de ploeg van Remco en Jasper geen vuist maken. Via 9-3 vlak na rust werd het zelfs een blamerende 16-6 nederlaag tegen de naaste concurrent in de strijd tegen degradatie uit de Hoofdklasse. Albatros moet nu in de laatste twee wedstrijden nog drie  punten bij elkaar toveren en is dan ook nog afhankelijk van de resultaten van ONDO.

Op kampioenskoers blijven wel senioren 5, senioren 8, A4, B3, C3, E1 en F3. Het 5e won gemakkelijk met 15-9 van DeetosSnel 4 maar het 8e maakte het bij Oranje Zwart/De Hoekse 4 wel spannend (6-7).  A4 maakte gehakt van DVS ’69 A1 (20-5) en ook waren er veel doelpunten bij B3 tegen Merwede/Multiplaat B2: 15-12. C3 won met 4-6 bij Triade C1, E1 versloeg GKV/Enomics E1 met 11-16 en F3 klopte Vriendenschaar F2 met 10-16.

De overige overwinningen kwamen op naam van senioren 4, C2, E2 en E3. Het 4e blijft nog in degradatienood ondanks de 16-12 winst op ADO 3. C2 speelde een collectief sterke superpot tegen Nieuwerkerk C2 en won met 11-7. E2 haalde uit tegen HKC E1 (19-5) en E3 won met 10-7 van Vriendenschaar E1.

Nederlagen waren er verder onder meer voor de standaardteams B1, C1 en F1. B1 redde het niet bij Nieuwerkerk (16-12) en C1 had zichzelf tegen koploper Fortuna/Delta Logistiek moeten belonen (7-8). F1 moest haar meerdere erkennen in GKV/Enomics F1 (13-15).

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!