Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Uitslagen zaterdag 18 maart

19 maart 2023 19:30

Niet de eerste kampioen, maar wel de eerste huldiging afgelopen zaterdag bij Albatros. Senioren 5 werd dankzij een 20-15 overwinning op naaste concurrent Nieuwerkerk 5 kampioen in de reserve 3e klasse. Ondanks het achter verdedigen van de tegenstander had de thuisploeg bij rust al een 9-6 voorsprong genomen en die kwam in de tweede helft niet meer in gevaar.

Voorzitter Max sprak de kampioen toe en reikte graag de rozen uit aan de ervaren spelers en speelsters.

In Alblasserdam zette Albatros gedecideerd Kinderdijk opzij. Er waren in totaal zes ontmoetingen tussen de regionale concurrenten en daarvan won Albatros er vijf. Met name de winst van A1 sprak boekdelen, want na een 4-1 tussenstand en een 5-15 ruststand won de ploeg van Jasper en Remco met maar liefst 15-36. Het schema van 40 treffers werd pas zes minuten voor tijd losgelaten en alle spelers konden zich scorend naar hartenlust uitleven waarbij Rick met negen treffers topscorer werd.

De seniorenselectie speelde aansluitend in de zomerwarme Molenzichthal en boekte twee prima overwinningen. Het 2e startte ijzersterk en pakte Kinderdijk 2 meteen bij de strot. Via de 0-5 kon er met 5-9 gerust worden. In de tweede helft bleef Albatros goed geconcentreerd en over de juiste schijven naar de doelpunten zoeken. Met een sterke rebound van Raoul en mede dankzij zeven treffers van Jiri werd een lekkere 14-17 overwinning geboekt. Door het gelijke spel van Excelsior 2 wordt de slotfase voor de tweelingen nog heel interessant.

Albatros 1 had in Luuk haar rebound uitblinker en de dames namen het scorende aandeel voor hun rekening. Simone en Alice scoorden beiden vijf maal in een blij vlagen hectisch duel. In de eerste helft was Kinderdijk redelijk bovenliggend, maar in de tweede helft kwam het knokkende collectief van Albatros bovendrijven. Via 14-14 en 19-19 braken de slotminuten aan waarbij invaller Jasper met twee treffers de beslissing kon forceren. De winst was met 19-22 voor de Zwijndrechtse ploeg die nu de derde plaats inneemt en moet hopen op fouten van de nummers 1 en 2.

Albatros 7 versloeg Kinderdijk 7 met 17-8, maar A3 verloor helaas met 19-12 bij koploper Kinderdijk A2. Het 4e scoorde er tegen Kinderdijk 4 lustig op los: 23-8.

In de strijd om de ereplaatsen deden C1, C2, E1, E2, E3 en F3 goede zaken, maar waren senioren 8, C3 en D1 in mineur. C1 won met 14-8 van Oranje Wit C1 en C2 klopte Fortis C1 met 5-8. C1 blijft hierdoor in de race voor de belangrijke tweede plek die recht geeft op een play-off-wedstrijd. C2 houdt één punt voorsprong op achtervolger RWA C1.

E1 won met 21-3 van ONDO (G) E1 en E3 versloeg Oranje Wit E2 met 9-2. E2 declasseerde koploper DSO (K) E1 met 24-9 en gaat nu op voor het gedeelde kampioenschap. Datzelfde geldt voor F3 dat met 19-3 won van het Rotterdamse Thor F2.

Senioren 8 liet een steekje vallen door met 9-9 gelijk te spelen tegen Oranje Zwart 2. C3 verloor bij Oranje Wit en haakt nu af in de strijd om het kampioenschap. D1 verloor met 16-10 van een scherp Oranje Wit en legt de druk nu bij zichzelf in de thuiswedstrijd a.s. zaterdag tegen HKC.

Mooie winstpartijen waren er zaterdag voor senioren 9, A4, B1, D2, D4 en E4. Het 9e won heel overtuigend met 10-22 bij Nieuwerkerk 7, A4 haalde met 17-2 uit tegen DVS ’69 A1. B1 liet zich in Ridderkerk niet kloppen door KCR B1 (12-16) en D2 speelde een gemotiveerde tweede helft en boog de 4-2 ruststand bij GKV/Enomics D2 om in een 6-7 overwinning. E4 zag alle spelers scoren in de met 1-11 gewonnen wedstrijd bij ADO E1. Een geweldig resultaat voor D4, dat de allereerste overwinning in deze zaalcompetitie boekte, ACKC D3 werd met 4-3 geklopt!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!