Sponsors

Uit de pen van ..... Roeland Barendregt

16 november 2022 13:45


Nou, Lisanne, bedankt hoor, voor het doorgeven van “de Pen”! Nu lijkt het erop dat iedereen die de Pen krijgt toebedeeld gaat schrijven over zijn of haar eigen tijd bij Albatros of eventueel nog uit de tijd bij een andere korfbalvereniging. Dat zou betekenen dat ik ga schrijven over mijn verleden bij Oranje Wit, waar ik tot en met mijn juniorentijd heb gespeeld. Dat ik ook daar nog een half jaar in het eerste speelde, samen met drie broers van mij.

Ik zou kunnen schrijven over de 13 jaren in Albatros 1 of over het aantal teams wat ik heb getraind en waarmee ik naar een NK ben geweest. Ik zou het ook kunnen hebben over de doelpuntenlijst van Albatros, het paalschiettoernooi of de Gerard Los Vaardigheidsdag. Of misschien nog over mijn scheidsrechterscarrière inclusief de ervaring van het fluiten van een Ahoy-finale. Of natuurlijk over onze twee dochters die beiden in de selectie spelen. 

Maar daar ga ik dus niet over schrijven.

Ik wil het wel hebben over Albatros. Maar dan over hoe wij ons verhouden ten opzichte van andere verenigingen van min of meer gelijke grootte. In de bijlage een overzicht van alle korfbalverenigingen in Nederland met minimaal 400 leden. Peildatum is september 2022. Een recentere lijst kon ik niet vinden. Je kan deze lijst bekijken en je eigen conclusies trekken.

Als eerste kunnen we vaststellen dat Albatros nog steeds bij de grotere verengingen hoort met een mooie verdeling van het aantal teams per leeftijdscategorie. Wat wel opvalt is het relatief lage nivo van Albatros 1. Van de 29 verenigingen behoren wij bij de 5 ploegen die 1e klasse spelen. Elke andere  vereniging speelt hoger. Bij de jeugd is dat net weer andersom. Je ziet dat de grotere verenigingen vaak ook op het hoogste nivo spelen. “Size Matters” dus!

Ook heb ik geconstateerd dat we veel spelende leden hebben en minder rustende leden t.o.v. de rest. Dat zou kunnen betekenen dat we onze vrijwilligers meer zouden moeten zoeken bij de ouders van jeugdleden.

Het bestuur is op dit moment bezig met het onderzoeken welke mogelijkheden dit biedt. Wij willen graag weten wat de competenties van alle ouders, opa’s en oma’s van onze jeugdleden zijn en of men deze competenties in wil zetten voor Albatros.

Wij zijn immers altijd op zoek naar mensen voor: bar- en keukendiensten, trainers, coaches, oud papier lopers, alle soorten commissiewerk op korfbaltechnisch of organisatorisch vlak, op IT gebied. Ook naar mensen die “gouden handjes” hebben. Bijna iedereen zou wat kunnen betekenen voor Albatros.

Nu al enthousiast geworden? Neem dan even contact op met mij. Ik zorg er wel voor dat je bij de juiste commissie terecht kom. Bel me, app me of mail me. Je kan me natuurlijk ook altijd gewoon aanspreken (06-37295837/barendregt@hotmail.com).

Oh ja ik moet de pen ook nog doorgeven aan iemand. Dat wordt dan Lisette Krol. Net over uit de junioren heeft ze zich in de selectie geknokt. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal.

 


Lees meer over:
Uit de pen van...

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!