Sponsors

Afscheid van twee korfbalkanjers

20 juni 2022 18:00


Afgelopen zaterdag 18 juni nam Albatros afscheid van twee korfbalkanjers. Onder grote belangstelling kwam er een eind aan de selectietijd van Robin Verwoert, die op 31-jarige leeftijd op een lager niveau gaat acteren. A1- en Oranje-speler Jorien Jordaan gaat zijn geluk bij PKC/Vertom beproeven en werd zaterdag door zijn vrienden uitgezwaaid.

Afgelopen oktober werd Robin Verwoert gehuldigd vanwege zijn 25-jarige lidmaatschap. Hij werd op 5-jarige leeftijd lid en bracht zijn jeugd veelal in selectieteams door.  Zijn eerste treffer in Albatros 1 maakte hij in de beroemde bekerwedstrijd in het zaalseizoen 2013-2014 bij Ventura Sport. In het seizoen 2015-2016 kreeg hij een basisplaats in het eerste en vervolgens hopte hij jarenlang tussen het 1e en het 2e.

Hij kwam in totaal tot 245 treffers in Albatros 1 en was seizoenstopscorer in het seizoen 2018-2019 met 132 treffers. Hij was natuurlijk beroemd om zijn weergaloze doorbraakactie, gevolgd door een harde kreun en een duikeling, die in menig theater volle zalen zou trekken. Ook zijn verdedigende noodrem, de achterwaartse schwalbe na een vermeend contact met de aanvaller, staat in menig Albatrosgeheugen gegrift, maar was voor vele scheidsrechters reden om de verdediger het voordeel van de twijfel te geven.

Het fanatisme was de laatste jaren onverminderd aanwezig maar de kleine pijntjes kregen bij de 31-jarige korfballer wat meer de overhand. Robin stopt nu met spelen in de selectie maar blijft voor de lagere teams behouden. Robbie bedankt!!

IMG_8827.JPG IMG_8829.JPG

IMG_8839.JPGJorien Jordaan werd op 6-jarige leeftijd lid van Albatros en speelde in zijn jeugdtijd veelal in de selectieteams. Ook werd hij vanaf zijn 14e afgevaardigd naar het RTC en maakte daar al snel indruk op de nationale korfbaltrainers. Zijn uitverkiezing in Oranje onder 17 was natuurlijk een kroon op zijn inzet en in het eerste weekend van juli neemt hij met dit team deel aan de World Cup in Eindhoven.

Jorien debuteerde in september 2021 in het eerste team van Albatros en scoorde meteen twee keer. Met A1 beleefde hij dit jaar een droomseizoen met twee kampioenschappen en dubbele promotie en daarnaast pleegde de selectie roofbouw op het jonge talent. In totaal kwam hij tot 25 treffers in Albatros 1 en talrijke invalbeurten in andere teams. 

Jorien gaat zijn carriëre voortzetten bij het Papendrechtse PKC/Vertom en wij wensen hem daar natuurlijk heel veel succes. Albatros gaat je talent maar ook je lach en je gezelligheid missen!!

IMG_8790.JPG IMG_8794.JPG

IMG_8814.JPG

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!