Sponsors

B1 wint de beker B-jeugd Zuid-West

2 juni 2022 22:30


Het hoofdveld van Movado lag er keurig bij, de organiserende vereniging had voor mooi weer gezorgd en de ontvangst was bij de Dordtse club prima geregeld. De tientallen supporters van beide finalisten maakten zich op voor een luidruchtige ondersteuning, de Dordtse steun aan de kopse kant van het veld en de Zwijndrechtenaren aan de lange zijde.

Om 19.15 uur ging de wedstrijd van start onder leiding van scheidsrechter Jorrit de Grutter. De sprekerskoren ontbrandden, opa’ en oma’s hielden vanwege de herrie de handen voor hun oren en vanwege de laagstaande zon hielden we ook de handen regelmatig boven de ogen. Beide ploegen, met de  wedstrijd van afgelopen zaterdag nog vers in het geheugen, startten voorzichtig en aftastend. Na een vijftal minuten was het Thijs die als eerste wist te scoren en ook de tweede treffer kwam van zijn hand. Via 3-3 ging het tweede aanvalsvak van Jasmijn, Jesse, Peter en Tara ook meescoren en dat was een voorbode voor een grotere voorsprong. Het eerste aanvalsvak had namelijk gangmaker Thijs in de gelederen en die werd door Linde, Merijn en Sofie uitstekend in stelling gebracht. Uiteindelijk kwam hij in de eerste helft al tot vijf doelpunten en zeven treffers in totaal.

DeetosSnel, dat zich beriep op achterverdedigen, moest lijdzaam toezien hoe Albatros haar lange aanvallen doeltreffende afrondde, terwijl zij zelf aanvallend nauwelijks tot schot kwamen. Via 5-10 bij rust en 6-13 na een kwartier in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld en konden de zegeliederen ingezet worden. De coaches Caroline en Timon brachten invallers Lars en Nadia in het veld die beide ook nog tot scoren kwamen. Het eindsignaal bij 10-18 was het sein voor luid gejuich en applaus van de grote schare Albatrospubliek. De beker voor de B-jeugd was een prooi voor Albatros B1. De dame van het KNKV had waarschijnlijk haast en propte Merijn snel de beker in zijn handen. Gelukkig was er nog wel tijd om het publiek te bedanken en van TC-lid Co Punt de bloemen in ontvangst te nemen. 

Gefeliciteerd B1, we hebben van jullie genoten!!!

Kijk hier voor de foto's

WhatsApp_Image_2022-06-01_at_9.28.06_PM.jpeg

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!